| ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟ |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 30/08/2026
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 01/09/2026
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η Ημέρα Κυριακή 30 Αυγούστου 2026
Πολύ νωρίς το πρωί συγκέντρωση στον τόπο αναχώρησης επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου του πλοίου, μετά τέσσερις ώρες περίπου εν πλω ταξίδι φθάνουμε και αντικρίζουμε το νησί της Μεγαλόχαρης την πανέμορφη Τήνο. Αποβίβαση του πλοίου και μεταφορά μας με πούλμαν στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης για το πρώτο μας προσκύνημα στην Χάρη Της. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να τον διαχειριστεί ο καθένας όπως επιθυμεί (καφέ, φαγητό, βόλτα κλπ) , περπατήστε στα όμορφα σοκάκια με τα πολυάριθμα μαγαζάκια και ανακαλύψτε τις ομορφιές του, κάντε τα ψώνια σας. Στις 15:45 από το προκαθορισμένο σημείο στο λιμάνι , θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και μετάβαση στη Ιερά Μονή της Αγίας Πελαγίας. Χρόνος παραμονής μας για προσκύνημα και γνωριμία με την Ιερά Μονή όπου έζησε η Αγία Πελαγία. Ακολουθεί η μετάβασή μας στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πισίνα και γενικά στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026
Αφού ξυπνήσουμε και πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας θα μας πάρει το πούλμαν μας με προορισμό τον ναό της Μεγαλόχαρης. Θα μας αφήσει και δίδουμε ραντεβού στο λιμάνι γύρω στις 11:00 που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας πάει στο νησί των Ανέμων. Την κοσμοπολίτικη Μύκονο. Άφιξη γύρω στις 12:00 και ελεύθερος χρόνος στο νησί για μπανάκι ή και να γνωρίσουμε να περιηγηθούμε στα στενά του νησιού. Δίνουμε το ραντεβού μας στο λιμάνι στις 18:15 για να πάρουμε το πλοίο που θα μας επιστρέψει στο νησί διαμονής μας την Τήνο. Μετά από 20 λεπτά εν πλω (ταχύπλοο καράβι) φτάνουμε Τήνο και χρόνος ελεύθερος να το διαχειριστούμε όπως επιθυμούμε. Το βραδάκι επιβίβαση στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η Ημέρα Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2026
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα ετοιμάσουμε τα πράγματά μας, θα φορτώσουμε τις βαλίτσες στο λεωφορείο και θα μας πάει επισκεφτούμε την «άλλη πλευρά» της πανέμορφης Τήνου. Θα ξεκινήσουμε την όμορφη διαδρομή μας και θα επισκεφθούμε την βιοτεχνία παραγωγής λουκουμιών όπου θα ενημερωθούμε για την παραγωγική διαδικασία και να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και τα υπέροχα αμυγδαλωτά της Τήνου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε πολλά χωριά που τα περισσότερα είναι καθολικά μεταξύ των οποίων το Βώλαξ που θυμίζει σεληνιακό τοπίο από τους διάσπαρτους βράχους που λέγεται ότι προήλθαν από έκρηξη ηφαιστείου για να φθάσουμε στο υπέροχο χωριό ΠΥΡΓΟΣ γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά που φιλοτέχνησε από τηνιακό μάρμαρο την ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ που ευρίσκεται στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του που σήμερα στεγάζει μουσείο μαρμάρινης τέχνης και στην συνέχεια να απολαύσουμε τον καφέ ή το γλυκάκι μας στην πανέμορφη πλατεία του χωριού υπό την σκιά των τεράστιων πλατάνων. Η επόμενη επίσκεψή μας το παραθαλάσσιο χωριό ΠΑΝΟΡΜΟΣ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το θαλάσσιο μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του χωριού και να γευματίσουμε για μεσημέρι σε μία από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή στην Τήνο νωρίς το απόγευμα μπροστά στον χώρο επιβίβασης στο λιμάνι. Θα παραλάβουμε τα πράγματά μας από το λεωφορείο και θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την επιστροφή μας στην Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας γύρω στις 20:20 , επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις αλλά και φωτογραφίες από το νησί της Μεγαλόχαρης .
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :250,00 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 95,00 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Μεταφορά με πούλμαν από Χαλκίδα στην Ραφήνα και αντίστροφα
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ με την FAST FERRIES
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ με την FAST FERRIES (Συμβατικό καράβι) και ΜΥΚΟΝΟΣ – ΤΗΝΟΣ με την SEAJETS (Ταχύπλοο καράβι).
- Μεταφορές και περιήγηση με τοπικό συνεργαζόμενο πούλμαν στο νησί της Τήνου βάσει του προγράμματος.
- Διαμονή 2 νύχτες στο ξενοδοχείο Aeolos Bay στην Τήνο.
- Καθημερινά πρωινό στο ξενοδοχείο
- Το τέλος κλιματικής αλλαγής στα ξενοδοχεία που εφαρμόζεται από 01/03/2024
- Επίσημος τοπικός ξεναγός για την περιήγησή μας στο νησί.
- Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
- ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κλπ.)
- Τα γεύματα & τα δείπνα που δεν αναφέρονται
- Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
| ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ | ||
| 30/08/2026 | ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ | 07:30-11:05 FAST FERRIES |
| 01/09/2026 | ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ | 17:00-20:20 FAST FERRIES |
| 31/08/2026 | ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ | 11:15-11:50 FAST FERRIES |
| 31/08/2026 | ΜΥΚΟΝΟΣ – ΤΗΝΟΣ | 18:40-18:55 SEAJETS |















Αριθμός άδειας Ειδικού Σήματος ΕΟΤ