ΜΥΤΙΛΗΝΗ
6 ΗΜΕΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 12/07/2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 17/07/2023

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρα 1η Τετάρτη 12/07

Συγκέντρωση το μεσημέρι στον τόπο αναχώρησης, τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλου ώρα 20:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 2η Πέμπτη 13/07

Το πρωί 08:00 άφιξη στην πανέμορφη Μυτιλήνη, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινούμε για την πρώτη μας επαφή με το νησί της Σαπφούς του Ελύτη και των Σαράντα λεσβίων Αγίων. Η πρώτη μας επίσκεψη για σήμερα η Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ, χρόνος για τι Ιερό μας προσκύνημα και γνωριμία με τους χώρους της Μονής. Αναχωρούμε για το Μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο όπου θα προσκυνήσουμε την ανάγλυφη εικόνα φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Χρόνος για το προσκύνημα μας και να απολαύσουμε τους παραδοσιακούς νόστιμους λουκουμάδες. Η εκδρομή μας για σήμερα συνεχίζεται μέσω της παραλιακής οδού περνώντας από την Συκαμιά, πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη για να φθάσουμε στην όμορφη και γραφική Μήθυμνα. Την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη που ύμνησαν ποιητές και θαύμασαν κατακτητές, το όμορφο ενετικό κάστρο. Χρόνος να περπατήσουμε στα γραφικά της δρομάκια της πόλης, επίσκεψη στο κάστρο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Πέτρα θα προσκυνήσουμε στην Παναγία Γλυκοφιλούσα γεύμα (ατομικά έξοδα) και μπάνιο στην όμορφη παραλία της Πέτρας, περπατήστε και ανακαλύψτε τις ομορφιές της πόλης και κάντε τα ψώνια σας από τα μαγαζιά της Πέτρας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, απολαύστε ακόμη ένα μπάνιο στην αμμώδη παραλία του ξενοδοχείου ή στην πισίνα του ξενοδοχείου απολαμβάνοντας τον καφέ σας, ή το ποτό σας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Παρασκευή 14/07

Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε, σήμερα θα επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε την πατρίδα του ούζου το υπέροχο Πλωμάρι την πόλη με τα παλιά σαπωνοποιία. Επίσκεψη στην ποτοποιία Βαρβαγιάννη και στο μουσείο της ποτοποιίας. Γεύμα (ατομικά έξοδα) και μπάνιο στην όμορφη περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, στην συνέχεια επίσκεψη στις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο. Η επόμενη επίσκεψή μας  το Πέραμα για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να γευτούμε τον παραδοσιακό τοπικό μπακλαβά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο κέντρο της Μυτιλήνης να την απολαύσουμε φωτισμένη, αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Σάββατο 15/07

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την Αγιάσσο που είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους <<Όλυμπος>> και αποτελεί ένα γνήσιο παραδοσιακό οικισμό της Λέσβου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα στοιχεία της παραδοσιακής της αρχιτεκτονικής. Εδώ θα επισκεφθούμε για το Ιερό μας προσκύνημα την Παναγία της Αγιάσου, όπου εδώ θα βρούμε και την γνωστή σε όλους μας εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, τον ναό της Αγ. Σιών που έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αγάθων ο Εφέσιος, χρόνος για τα Ιερά μας προσκυνήματα αλλά και γνωριμία με τον παραδοσιακό αυτόν οικισμό. Αναχωρούμε για την πόλη της Μυτιλήνης, θα επισκεφθούμε τους ναούς του Αγίου Θεράποντα και τον πολιούχο της πόλης Άγιο Θεόδωρο που βρίσκεται και το Ιερό σκήνωμα, γεύμα (ατομικά έξοδα) σε ταβέρνα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά) την συμμετοχή σας σε μαγαζί με ζωντανή μουσική για χορό και διασκέδαση.

Ημέρα 5η Κυριακή 16/07

Πρωινό στο ξενοδοχείο, Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στην Μυτιλήνη για τα τελευταία σας ψώνια μέχρι την αναχώρηση μας. 17:00 επιβίβαση στο πλοίο και 18:00 το πλοίο αναχωρεί, αποχαιρετάμε την πανέμορφη Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 6η Δευτέρα 17/07

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, αποβίβαση από το πλοίο και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν μας που θα μας μεταφέρει στην πόλη μας. Περίπου 09:00 άφιξη στην Χαλκίδα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 298 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :  60 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλη την διάρκεια της εκδρομής (θα ακολουθήσει μαζί μας στο πλοίο).
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένα καθίσματα Πειραιάς – Μυτιλήνη
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένα καθίσματα Μυτιλήνη – Πειραιάς.
 • Διαμονή τρείς (3) νύχτες σε ξενοδοχείο 3* (Hotel Silver Bay 3*)
 • Καθημερινά πρωινό σε ανοιχτό πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Πρωινό το πρωί κατά την άφιξή μας στην Μυτιλήνη στο ξενοδοχείο.
 • Οι μετακινήσεις – μεταφορές – εκδρομές με το πούλμαν και βάσει του προγράμματος της εκδρομής
 • Τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση μας στο Νησί.
 • Ο νέος φόρος διανυκτέρευσης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από 01/01/2018
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα γεύματα και τα δείπνα που δεν αναφέρονται
 • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, οινοπνευματώδη κλπ)
 • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραλειφθεί τίποτε από τα αναγραφόμενα.

new mytilini 2023

Δείτε το έντυπο :