ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ LIKE A LOCAL

ΜΑΡΑΚΕΣ-ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΤΛΑΝΤΑ-ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ-ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΣΜΠΑΧ-ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ-ΝΤΑΝΤΕΣ-ΤΙΝΓΚΙΡ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΝΤΡΑ-ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ-CAMEL RIDE ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑ

16/10-24/10   8 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ.

Παζάρια, Τζαμιά, Παλάτια, Χρώματα, Αρώματα, Χαμόγελα. Εκφραστικά μαύρα μάτια κρυμμένα πίσω από τσαντόρ, Πολυλογάδες Άραβες, Μυστηριακοί Βέρβεροι, Έρημος, Ανατολή, Παλάτια.

Μας αξίζει να γνωρίσουμε και να ζήσουμε από κοντά έναν άλλο πολιτισμό μια άλλη διάσταση της καθημερινότητας. Το μοναδικό Μαρόκο, που μπορεί και συνδυάζει τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό με την Αραβική κουλτούρα.

Ας ζήσουμε το όνειρο των χρωμάτων και των αρωμάτων, της γεύσης και της διασκέδασης. Ας ζήσουμε σαν ντόπιοι, ας  φάμε και ας χορέψουμε μαζί τους.

Τρείς μοναδικές εμπειρίες ζωής υποσχόμαστε :

_ Διανυκτέρευση στην έρημο σε κατασκήνωση με συντροφιά τα αστέρια

_ Διανυκτερεύσεις στο Μαρακές σε παραδοσιακό ξενοδοχείο RIAD*

_ Μοναδική εμπειρία επίσκεψης σε παραδοσιακή Μαροκινή οικογένεια

 Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι….             Ένα ταξίδι ζωής….

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΗΜΕΡΑ 1η  ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΗ» ΤΟ ΜΑΡΑΚΕΣ

Την προγραμματισμένη ώρα συγκέντρωση στην   πόλη μας και αναχώρηση για το Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά από τις τυπικές διαδικασίες πτήση για την όμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου,  το εξωτικό Μαρακές. Άφιξη και μεταφορά στο παραδοσιακό μας RIAD . Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η  ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

ΜΑΡΑΚΕΣ-ΠΑΛΑΤΙ ΜΠΑΧΙΑ-ΤΖΑΜΙ ΚΟΥΤΟΥΜΠΙΑ –ΚΗΠΟΣ ΜΑΖΟΡΕΛ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΓΚΑΝ-ΦΟΛΚΡΟΡΙΚΟ show Fantasia στο διάσημο Chez Ali

Μετά το πρωινό μας κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας στη πόλη θα θαυμάσουμε τα τείχη της  καθώς και το παλάτι Μπαχία. Στο Μαρακές εξάλλου βρίσκονται και τα λαμπρότερα οικοδομήματα του Μαρόκου , όπως το φημισμένο τζαμί με τον επιβλητικό μιναρέ Κουτουμπία . Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση και ίσως το ομορφότερο σημείο της πόλης είναι οι κήποι Μαζορέλ με τα δύο οικοδομήματα που κάποτε ανήκαν στον Γάλλο ζωγράφο Ζακ Μαζορέλ. Ο Μαζορέλ εγκαταστάθηκε στο Μαρόκο το 1917 και από τότε άρχισε να δημιουργεί ένα υπέροχο άλσος με σπάνια φυτά. Ήταν τέτοιο το μεράκι του που έγινε ειδικός στην κηποτεχνική και έφτιαξε μια έκταση που πραγματικά έκοβε την ανάσα με την ομορφιά της. Μέσα σε αυτήν την έκταση έκτισε ένα σπίτι ακολουθώντας την παραδοσιακή μαυριτανική αρχιτεκτονική.  Οι κήποι Μαζορέλ αγοράστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή Yves Saint Lorent σε αυτούς δε διασκορπίστηκε η τέφρα του. Σε συνέχεια θα επισκεφθούμε τα δαιδαλώδη Σούκ και φυσικά την θρυλική κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα που είναι η μεγαλύτερη πλατεία – αγορά του αραβικού κόσμου. Για πολλούς αιώνες η πόλη ήταν ένα ονομαστό εμπορικό κέντρο. Βέρβεροι , Άραβες , Νομάδες και αυτόχθονες από το όρος Άτλας συνέρρεαν στην χαώδη κεντρική πλατεία. Σήμερα ελάχιστα έχει αλλάξει και τα ψώνια είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθείς  την Μεδίνα του Μαρακές. Ας αφεθούμε στον τεράστιο λαβύρινθο στα στενά σοκάκια  με τα κρεμασμένα χαλιά να κρύβουν τον ήλιο , ας ανακατευθούμε με τους μικροπωλητές τους ζογκλέρ τους μουσικούς γκνάουα και τους φαρμακοτρίφτες. Ας ξελογιαστούμε με τους γυρολόγους, τους επιδέξιους εμπόρους που στρυμωγμένοι πουλούν τα παραδοσιακά μπαμπούς τα κίτρινα πασουμάκια,  αλλά και αυτούς που έχουν τα περίφημα σιδερένια φανάρια του Μαρόκου .

Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών πραγματικά θα σας ενθουσιάσει η ποικιλία και η ποσότητες που διατίθενται. Βοτανοπώλες με ελιξίρια και λοσιόν που θεραπεύουν όλες τις παθήσεις. Μετά από όλο αυτό το πανηγύρι των αισθήσεων και των εμπειριών που αποκομίσαμε  θα γευματίσουμε (ατομικά έξοδα) σε ένα από τα παραδοσιακά ψητοπωλεία της πλατείας. Κατόπιν θα παρακολουθήσουμε την παραγωγή Άργκαν. Παραδοσιακή τεχνική για την παραγωγή ελαίου που απαιτεί να αλεστούν οι ψημένοι σπόροι με λίγο νερό σε πέτρινο περιστροφικό χειρόμυλο. Δημιουργείται μια πάστα που συμπιέζεται για την εξαγωγή λαδιού. Η πάστα αυτή που είναι πλούσια σε έλαια αποτελεί και μια εξαιρετική ζωοτροφή. Ο κύριος λόγος που την κάνει δυσεύρετη και σπάνια είναι ότι καρποφορεί σε συγκεκριμένη περιοχή. Έχει απίστευτες ιδιότητες την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Στο Μαρόκο τα δάση με Άργκαν καλύπτουν περίπου 9,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα προστατευμένα όλα από την UNESCO. Το απόγευμα επιστροφή στο RIAD μας και  όποιος επιθυμεί φοράει τα καλά του και νωρίς το βράδυ στο διάσημο «Chez Ali» θα δειπνήσουμε και θα παρακολουθήσουμε το φαντασμαγορικό φολκλορικό Fantasia Show βγαλμένο από αραβικές νύχτες και χορούς της κοιλιάς  αλλά και σόου με αραβικά άλογα και καμήλες, χωρίς επιπλέον κόστος μιας και το προσφέρει το γραφείο μας. Διανυκτέρευση.  

ΗΜΕΡΑ 3η ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ                                                                                             

ΜΑΡΑΚΕΣ-ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΤΛΑΝΤΑ-ΑΪΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ-ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΣΜΠΑΧ-ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ-ΝΤΑΝΤΕΣ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με το δυναμωτικό μας , το πλούσιο πρωινό μας , και το ταξίδι μας δεν θα είναι πλήρες αν δεν ανακατευθούμε με την έρημο Σαχάρα. Η χώρα γίνεται πιο εξωτική και απόκοσμη όταν περιπλανηθεί κανείς στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων αμμόλοφων.  Η διαδρομή μας προς ανατολάς έχει χαραχθεί έτσι ώστε να περνάει υποχρεωτικά από την Οροσειρά του Άτλαντα , την μεγαλύτερη οροσειρά  της Βόρειας Αφρικής που χωρίζει το Μαρόκο στα δύο. Ο οδικός άξονας που θα διανύσουμε κατασκευάστηκε αρχικά από την Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και θα μας οδηγήσει στην ψηλότερη οδική διάβαση Τίζιν Τίσκα σε υψόμετρο 2.260 μέτρων μέσα σε τοπία άγριας ομορφιάς. Συνεχίζοντας με το minibus με προορισμό το οχυρωμένο χωριό Αίτ Μπέν Χαντού , προστατευόμενο από την UNESCO με τις χαρακτηριστικές πλινθόκτιστες κάσμπα. Σκηνικό που παραπέμπει στο πολεμικό παρελθόν των πολλών και διαφορετικών φυλών του νότιου Μαρόκου.  Η καφεκκόκινη καστροπολιτεία  Κασμπάχ σκαρφαλώνει στην πλαγιά του λόφου ανησυχητικά γνώριμη και η πιο μεγαλειώδης πόλη που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ. Η φαντασμαγορική Qarth στο  “Game of Thrones” ήταν στην πραγματικότητα το Αίτ Μπέν Χαντού. Θα σκαρφαλώσουμε κυριολεκτικά στα στενά χωμάτινα δρομάκια του ανάμεσα στα χαμηλά καφεκόκκινα σπίτια. Κατόπιν θα θαυμάσουμε την συγκλονιστική θέα στον εντυπωσιακό φοινικώνα που απλώνεται από την μια και την απεραντοσύνη της ερήμου από την άλλη. Ο τοπικός ξεναγός μας θα μας δείξει με περισσή  περηφάνεια την αρένα που γυρίστηκε η ταινία «Ο μονομάχος». Το χωμάτινο αυτό κάστρο με την τεχνοτροπία οικημάτων της Υεμένης υπήρξε το σκηνικό των ταινιών «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»  και «Το διαμάντι του Νείλου» . Θα ακολουθήσει γεύμα (ατομικά έξοδα) σε παραδοσιακό εστιατόριο του χωριού. Στην συνέχεια της διαδρομής μας θα δούμε την περίφημη πόλη Ουαρζαζάτ . Εδώ το καφέ της ερήμου κυριαρχεί παντού ακόμα και στις χωμάτινες κάσμπα , με ανάλογο χρόνο για ξενάγηση. Συνεχίζοντας τον αλλοτινό δρόμο των καραβανιών θα προχωρήσουμε ανατολικά κατά μήκος της κοίτης του ακολουθώντας το μονοπάτι των «χιλίων κάσμπα» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Θα βρεθούμε σε οάσεις , σε τοπικούς οικισμούς και σε χωριά με τα χαρακτηριστικά πλινθόκτιστα  σπίτια να ξεφυτρώνουν ανάμεσα σε διάσπαρτους κοκκοφοίνικες. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί φτάνοντας στην πόλη Νταντές όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και δείπνο στο παραδοσιακό ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :   Η κάσμπα ήταν το μέρος όπου κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας και σημείο άμυνας όταν η πόλη δεχόταν επίθεση. Χαρακτηριστικό μιας κάσμπα είναι τα ψηλά τείχη τα οποία συνήθως δεν έχουν κανένα παράθυρο. Πολλές φορές κτίζονταν στην κορυφή λόφων, καθιστώντας τα ευκολότερα να υπερασπιστούν.

ΗΜΕΡΑ 4η ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΝΤΑΝΤΕΣ-ΤΙΝΓΚΙΡ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΝΤΡΑ-ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ- Camel Ride ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε σήμερα με κατεύθυνση προς την μεγαλειώδη έρημο. Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε την πόλη Τιγκίρ όπου θα ξεναγηθούμε στο φοινικόδασος (Βερβερικά). Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς την κοιλάδα Τόντρα.  Από το στενό πέρασμα που βρούμε στον δρόμο μας θα μπούμε στο φαράγγι πεζοί και θα θαυμάσουμε τις βραχώδεις απότομες πλαγιές αλλά και την δύναμη της φύσης. Θα ακολουθήσει γεύμα με ατομικά έξοδα σε παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής. Σε συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Μερζούγκα η οποία θεωρείται το εφαλτήριο για την περιπέτειά μας στην έρημο Σαχάρα. Θα ανεβούμε στις καμήλες για μια μοναδική εμπειρία Camel Ride στην έρημο ξυπνώντας έτσι μνήμες από τον Λόρενς της Αραβίας.

Με τις καμήλες θα διασχίσουμε τη βραχώδη περιοχή με τους κοκκινωπούς αμμόλοφους. Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε τις ουράνιες αποχρώσεις στους ατελείωτους αμμόλοφους που απλώνονται μπροστά μας την ώρα που πέφτει το δειλινό.  Μια εμπειρία ζωής απλώς και μόνο να βρεθεί κανείς εκεί στην ησυχία και την απεραντοσύνη της απρόβλεπτης Σαχάρας ή να βουλιάξει στην απέραντη άμμο με τις εκπληκτικές ενδυμασίες των Βερβέρων, τα σκαμμένα από τον ήλιο πρόσωπά τους και τα μάτια τους που μέσα καθρεπτίζεται όλη η έρημος. Εκεί θα μας καλωσορίσουν οι Βέρβεροι με τοπικό τσάι και τραγούδια ιδιαίτερης χαράς και τιμής. Στην συνέχεια θα δειπνήσουμε  σε μια από τις τέντες του camp .  Η βραδιά μας όμως δεν τελειώνει εδώ  αφού ακολουθεί γλέντι με αναμμένη φωτιά στην μέση κάτω ακριβώς από το φεγγάρι (ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο  στην έρημο) και δισεκατομμύρια αστέρια να μας συντροφεύουν. Διανυκτέρευση στην παραδοσιακή κατασκήνωση (camp) κάτω από τα αστέρια της ερήμου, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.

ΗΜΕΡΑ 5η ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ-JEEP SAFARI 4X4-ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΙΩΝ-ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΤΛΑΝΤΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ

Νωρίς το πρωί ξυπνάμε για να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό τοπίο με την ανατολή του ηλίου . Αφού ζήσουμε άλλη μια  μοναδική εμπειρία επιβιβαζόμαστε σε θηριώδη τζιπ 4Χ4 και θα επιστρέψουμε στην είσοδο της ερήμου την πόλη Μερζούγκα στο ξενοδοχείο όπου θα πάρουμε και το πρωινό μας.  Η διαδρομή μας προς το Μαρακές θα ακολουθήσει πάλι τον δρόμο των καραβανιών προς τον Βορρά και τον Μεγάλο Άτλαντα. Εκεί κατοικούν αποκλειστικά οι Βέρβεροι , οι αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας για να καταλήξουμε ξανά στην ολοζώντανη παριζιάνικη πόλη του Μαρόκου το Μαρακές. Τακτοποίηση στο παραδοσιακό ξενοδοχείο RIAD μας. Το βράδυ ακολουθεί έξοδος για φαγητό με ατομικά έξοδα και βόλτα. Διανυκτέρευση .

ΗΜΕΡΑ 6η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΑΡΑΚΕΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ

Μετά το πρωινό μας  και τις όμορφες εικόνες από την Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών ακολουθεί βόλτα στις τοπικές αγορές για τα τελευταία μας ψώνια και αναμνηστικά. Σε συνέχεια θα ακολουθήσει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε ένα Μαροκινό σπίτι όπου μια τυπική Μαροκινή οικογένεια θα μας φιλέψει με παραδοσιακό τσάι , φαγητό , γλέντι με πολύ χορό και χένα για όσους και όσες το επιθυμούν. Θα δούμε την καθημερινότητά τους , τις συνήθειες , τις προσωπικές σχέσεις και τις ιστορίες της γειτονιάς και έστω και για μία ημέρα θα νοιώσουμε και εμείς Μαροκινοί . Η εμπειρία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για πολλά χρόνια καθώς το επίπεδο φιλοξενίας των ντόπιων θα μας εντυπωσιάσει. Σε συνέχεια επιστροφή στο παραδοσιακό RIAD όπου θα διανυκτερεύσουμε..

ΗΜΕΡΑ 7η ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΑΡΑΚΕΣ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΑΟΥΪΡΑ

Αφού πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο  αναχωρούμε για την πόλη του Ατλαντικού Ωκεανού Εσσαουϊρα (προσφορά του γραφείου μας) . Με ενδιάμεσες στάσεις σε ένα από τα πλέον φωταγωγημένα σημεία του Μαρόκου με  τα δέντρα Άργκαν με τα κατσίκια επάνω στα κλαδιά του δέντρου να φωτογραφίζονται καθημερινά από χιλιάδες τουρίστες. Η Εσσαουϊρα είναι μια παραθαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού ωκεανού που έντονα μας θυμίζει κυκλαδίτικο νησί μας. Φημίζεται για τα εξαιρετικά θαλασσινά και τις περίτεχνες αγορές της , θα βρεις σίγουρα καλύτερες τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτό που πραγματικά θα σε συναρπάσει είναι τα μοναδικά ξυλόγλυπτα από το δένδρο τούγια .  Περιήγηση στην πόλη , φαγητό με ατομικά έξοδα σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο παραδοσιακό μας ξενοδοχείο RIAD . Σε συνέχεια το βράδυ θα ακολουθήσει το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας με ατομικά έξοδα και μετά για όσους αντέχουν ένα χαλαρωτικό κοκτέιλ στην τελευταία μας νύκτα στο εξωτικό Μαρακές.

ΗΜΕΡΑ 8η ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΑΡΑΚΕΣ–ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Και τα πολύ όμορφα τελειώνουν κάποια στιγμή. Αφήνουν όμως αναμνήσεις για μια ζωή. Αντίστροφη μέτρηση και αναχώρηση το βράδυ για το αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές , επιβίβαση και επιστροφή στην πατρίδα γεμάτοι χρώματα, αρώματα και εμπειρίες ζωής.

ΗΜΕΡΑ 9η ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Ελλάδα μας και ο νους μας στις αναμνήσεις των προηγουμένων ημερών.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μια και διαβάζουμε παραπάνω τον όρο RIAD θα πούμε ότι είναι   οι πρώην  κατοικίες των μελών του βασιλικού δικαστηρίου και των πλούσιων εμπορικών οικογενειών του Μαρόκου. Με την πάροδο του χρόνου έχουν ανακαινιστεί (μερικές εκσυγχρονισμένες με ανέσεις) για να παρέχουν μοναδικά καταλύματα για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στο Μαρόκο.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν νέας τεχνολογίας ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ καθώς και στην επιστροφή ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΧΑΛΚΙΔΑ.
 • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις του παρακάτω πίνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή 20 kg παραδοτέα στο check in
 • Μια χειραποσκευή 40Χ20Χ25 cm ανά άτομο και έως 8 kg
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Μαρακές.
 • 5ωρη ξενάγηση στην πόλη με ιδιωτικό mini bus.
 • 5 διανυκτερεύσεις στο Μαρακές με πρωινό σε παραδοσιακό κεντρικό ξενοδοχείο RIAD.
 • 1 διανυκτέρευση σε LUXURY RIAD στην Νταντές με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση σε LUXURY κατασκήνωση (camp) στην έρημο με private WC και πρωινό.
 • 2 δείπνα.
 • ΔΩΡΟ η επίσκεψή μας σε τοπικό Μαροκινό σπίτι με τσάι , φαγητό και χένα.
 • Jeep safari 4X4.
 • Την μονοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα.
 • Φολκλορικό show στο φαντασμαγορικό Chez Ali με μεταφορικά και γεύμα.
 • Camel Ride. (Ίππευση καμήλας στην έρημο)
 • Ελληνόφωνη έμπειρη insider του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού μαζί μας.
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

 • Φόρος διαμονής2,50 € το άτομο ανά διανυκτέρευση.
 • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κλπ.)
 • Τα γεύματα & τα δείπνα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Μετακινήσεις στην πόλη του Μαρακές με τοπικά μέσα
 • Κάθε extra αποσκευή 20 kg παραδοτέα στο check in επιβαρύνεται με 110 € περίπου.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΕΣ

RIAD NEW MOON ή RIAD DARIA ή RIAD INAKA ή RIAD LAHDAR ή αντίστοιχο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  1390,00  €

ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :      280,00  €

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΜΕΧΡΙ 7 ΕΤΩΝ :  1290,00 €

Σημειώσεις:

 • Οι παραπάνω τιμές είναι τελικές
 • Για την οριστική προ κράτηση απαιτείται 40% της τελικής τιμής με το διαβατήριο και υπογραφή της σύμβασης της εκδρομής.
 • Η εξόφληση πρέπει να γίνει 25 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.
 • Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν ακυρωτικά ως ακολούθως :

30 ημέρες πριν την αναχώρηση 250 € ανά άτομο

15-29 ημέρες πριν την αναχώρηση 50% της συνολικής τιμής

0-14 ημέρες πριν την αναχώρηση 100% της συνολικής τιμής

 • Ταξιδιωτικό μας έγγραφο απαραίτητα διαβατήριο με λήξη ισχύος τουλάχιστον 6 μήνες.
 • Δεν απαιτείται βίζα για Έλληνες ταξιδιώτες. Μόνο για τους αλλοδαπούς βάσει απαιτήσεων του κράτους του Μαρόκου και της χώρας προέλευσης τους.
 • Οι τιμές φόρων αεροδρομίων , κόστους αεροπορικών είναι βασισμένες στις τρέχουσες τιμές καυσίμων. Οποιαδήποτε μεταβολή υπάρξει από πλευράς των εταιρειών έως την ημέρα έκδοσης των αεροπορικών επιβαρύνει ή ωφελεί αντίστοιχα τον επιβάτη.
 • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
 • Η παραλαβή των δωματίων στα ξενοδοχεία γίνεται στις 15.00 και η παράδοση στις 11.00
 • Διευκρινίζεται ότι τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο είναι δίκλινα δωμάτια με προσθήκη κλίνης.
 • Για την πολιτική εισόδου μας στο Μαρόκο λόγω covid θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα βάσει του τι θα ισχύει στο κράτος τους για τον Οκτώβριο του 2022.
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
16/10/2022

 

ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΡΑΚΕΣ

15:40–17:15

18:40-22:00

Turkish

Airlines

23/10/2022 ΜΑΡΑΚΕΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

22:50–05:50 (24/10) 07:40-09:05 (24/10) Turkish

Airlines

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

1.Τι να αγοράσω στο Μαρόκο:

Argan oil ,το λάδι θησαυρός του Μαρόκου για μαγειρικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους.

– Μαροκινά διακοσμητικά φαναράκια , προϊόντα που πραγματικά σε συναρπάζει η τέχνη του σπασμένου γυαλιού. Δημιουργούν την αίσθηση των παραμυθιών της Χαλιμάς όπου τα βάλεις .

– Χαλιά , απαράμιλλής τέχνης αλλά στην άκρη του μυαλού μας να συνυπολογίσουμε τον τρόπο και το τυχόν κόστος μεταφοράς.

– Κεραμικά , θα τα βρείτε παντού στις αγορές και σε κάθε μορφή από βάζα έως και πιάτα ή διακοσμητικά

– Μπαχαρικά , ότι μπορείτε να φανταστείτε θα το συναντήσετε στις αγορές και είναι σίγουρο δεν θα αντισταθούμε στην πρόκληση προμήθειάς του.

– Δεν θα παραλείψουμε τα δερμάτινα με την παραδοσιακή τέχνη μαυρίσματος και βαφής που ακολουθείται από τον 13ο αιώνα.

  

 1. Τι να έχω μαζί μου απαραίτητα :

ΓΥΝΑΙΚΕΣ : Αέρινα φορέματα ανοικτόχρωμα αλλά και κολάν για τις ημέρες ή τα βράδια  με το κρύο, μαντίλα , μπουφανάκι ελαφρύ αλλά και χοντρό για το βράδυ, τζιν παντελόνι.

ΑΝΔΡΕΣ : Τζιν παντελόνι ή μπεζ , χακί, γκρι , πουκάμισο βαμβακερό λεπτή ζακέτα,            χοντρό μπουφάν και απαραίτητα μαντήλα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ : Νερό , Νερό , Νερό , Αντιηλιακό προσώπου γιατί στην έρημο κοκκινίζεις σε χρόνο ρεκόρ, power bank γιατί οι ηλεκτρονικές συσκευές που εκτίθενται σε ήλιο ξεφορτίζουν στον μισό χρόνο, γυαλιά ηλίου . Μην ξεχάσουμε την μαντήλα , δεν την θέλουμε  για να βγάλουμε super Instagramικές φωτογραφίες αλλά κυρίως για να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ EXTRA

Σας προτείνουμε μία extra ασφάλεια ταξιδιού με κόστος 25€ το άτομο. (Ρωτήστε μας τι καλύπτει)

 

ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 3 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ.

 • Διανυκτέρευση στην έρημο σε κατασκηνώσεις με συντροφιά τα αστέρια.
 • Διανυκτέρευση στο Μαρακές σε παραδοσιακό ξενοδοχείο RIAD
 • Μοναδική εμπειρία επίσκεψης σε παραδοσιακή Μαροκινή οικογένεια.