ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

 6 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

Το σκεπτικό μας για την δημιουργία και πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής είναι σύνθετο . Η γνωριμία του πανέμορφου βόρειου τμήματος της πατρίδας μας . Τόποι που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείς  , να γνωρίσεις την ομορφιά τους , την κουλτούρα αλλά και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Όλα περιστρέφονται γύρω από τις ιδιαίτερα όμορφες πόλεις – νησιά και το Νερό.

ΚΑΒΑΛΑ . Η πανέμορφη πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στην θάλασσα. Βουνό , θάλασσα ,                    γραφικότητα και σύγχρονη ζωή.

ΘΑΣΟΣ . Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της Ελλάδας , περιτριγυρισμένο από τα καταγάλανα νερά του Βορείου Αιγαίου να χαρίζουν ξενοιασιά και χαλάρωση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ . Η νεότερη πόλη της Θράκης σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της  Βορειοανατολικής Ελλάδας.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ . Με ιδρυτή τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ανδριανό η πόλη διαθέτει εντυπωσιακά τζαμιά , παραδοσιακά τούρκικα χαμάμ, μουσεία αλλά και παζάρια που την κάνουν έναν ενδιαφέρον τουριστικό προορισμό.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ . Το νησί του Αιόλου με τις βοτσαλωτές ακρογιαλιές , τα τρεχούμενα νερά και μια πραγματικά ανέγγιχτη φύση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΗΜΕΡΑ 1η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΚΑΒΑΛΑ

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στον προκαθορισμένο τόπο συνάντησης τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο , επιβίβαση και καλό μας ταξίδι. Πρώτη στάση  στη Λαμία για καφεδάκι και ξεμούδιασμα , συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών , παρακάμπτοντας την νύφη του Θερμαϊκού θα φθάσουμε στην αμφιθεατρικά χτισμένη Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στην πανέμορφη πόλη από την παραλία της με τα όμορφα εστιατόρια – ουζερί της πόλης  αλλά και το βραδάκι ανεβείτε στην παλαιά πόλη , επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κάστρο περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια και απολαύστε την εικόνα της Καβάλας από ψηλά. Θα σας μείνει η εικόνα αξέχαστη.   Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΘΑΣΟΣ

Ξεκινάμε την μέρα μας απολαμβάνοντας  το πλούσιο πρωινό μας και με γεμάτες τις μπαταρίες θα κατευθυνθούμε στην Κεραμωτή για να επιβιβαστούμε στο Φέρρυ για την μαγευτική Θάσο. Θα περιηγηθούμε στο νησί περνώντας από την Ποταμιά ,Θα σταματήσουμε στο Μοναστήρι του Αρχάγγελου και συνεχίζουμε για τα πανέμορφα Λιμενάρια για μπανάκι και φαγητό. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας περνώντας από το χωριό Πρίνος και θα κατευθυνθούμε στην Χώρα , θα απολαύσουμε τον καφέ μας και το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο Φέρρυ να επιστρέψουμε στην Καβάλα. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η ημέρα μας σήμερα αρχίζει με το δυναμωτικό μας , το πρωινό , τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση αφήνοντας την Πανέμορφη Καβάλα και μέρος των εικόνων που αποκομίσαμε για να γνωρίσουμε την πληθωρική Θράκη με τις απίστευτες ομορφιές της. Θα περάσουμε από την Ν. Καρβάλη να προσκυνήσουμε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και να ψωνίσουμε όσοι επιθυμούμε τους περίφημους κουραμπιέδες μιας και είμαστε στο τόπο παραγωγής τους. Με ενδιάμεσες στάσεις θα κατευθυνθούμε στην Αλεξανδρούπολη την όμορφη ακριτική μας πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτια στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη . Αν είστε λάτρεις του κρέατος θα απολαύσετε ψητά κρεατικά με γεύσεις Ανατολής μιας και είμαστε κοντά στην γείτονα εγγύς Ανατολή. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η ΔΕΥΤΕΡΑ 8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την γειτονική μας Αδριανούπολη. Θα περάσουμε από το Σουφλί , το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα για να φθάσουμε στις Καστανιές που είναι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα , απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος και σε λίγη ώρα θα φθάσουμε στην Αδριανούπολη. Εδώ θα περπατήσουμε την πόλη , θα γνωρίσουμε το Σελιμγιέ Τζαμί αλλά και την αγορά της πόλης. Σε συνέχεια θα επισκεφθούμε το Καραγάτς με τον περίφημο σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Γεύμα σε παραδοσιακή τουρκική ταβέρνα (ατομικά έξοδα). Αναχωρούμε εγκαταλείποντας την όμορφη Ανδριανούπολη και μετά από τον τυπικό τελωνειακό έλεγχο θα κατευθυνθούμε στο Σουφλί . Γνωριμία με το μουσείο μεταξιού και χρόνος παραμονής  για γνωριμία της ξεχωριστής αυτής πόλης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη . Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Θα περάσουμε θάλασσα άρα πρωινό καλό και αναχώρηση για ένα από τα πλέον όμορφα νησιά μας, το νησί που μαγεύει όποιον το επισκέπτεται , το νησί που πραγματικά σε κάνει να ξεχνιέσαι που βρίσκεσαι. Θα περιηγηθούμε από την Καμαριώτισσα , στην Χώρα με τα γραφικά καλντερίμια και τα εντυπωσιακά σπίτια  , στο φαράγγι του Φονιά με τον μαγευτικό καταρράκτη , θα γευματίσουμε προτείνοντας σας να δοκιμάσετε το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης και γεμάτοι από εικόνες απείρου κάλους και απίστευτης ομορφιάς τοπία θα  πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το καράβι μας που θα μας περάσει στην Αλεξανδρούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην πόλη και Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6η ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     #ΞΑΝΘΗ

 Όπως όλα τα όμορφα στην ζωή μας τελειώνουν γρήγορα , έτσι και η εκδρομή μας πάει προς την ολοκλήρωσή της. Αφού πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο και φορτώσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο μας θα ξεκινήσουμε παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής μας. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας η διαφορετική πόλη της Ξάνθης. Αφού περιηγηθούμε ελεύθερα στο κέντρο της πόλης και γνωρίσουμε την παλαιά πόλη , νωρίς θα γευματίσουμε αν το επιθυμούμε στα τοπικά ιδιαίτερα ταβερνάκια , θα αγοράσουμε τις ξακουστές και ιδιαίτερες Καριόκες (σπεσιαλίστες οι Ξανθιώτες) και θα επιβιβαστούμε για τον τελικό μα προορισμό την Χαλκίδα με ολιγόλεπτες στάσεις εκεί που απαιτείται. Αργά το βράδυ θα φθάσουμε στην πόλη μας την Χαλκίδα γεμάτοι από αναμνήσεις και εικόνες από την ξεχωριστή αυτή μας εκδρομή , δίνοντας μια υπόσχεση πρώτα στον εαυτόν μας , Να ξαναβρεθούμε το συντομότερο δυνατό σε ξεχωριστά όμορφες αποδράσεις.    

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :  370,00  €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :       120,00  €

ΠΑΙΔΙΚΑ:

ΜΕΧΡΙ 7 ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ  

ΑΠΟ 8 – 12 ΕΤΩΝ 260€ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ

ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν νέας τεχνολογίας για όλη την διάρκεια της εκδρομής φυσικά στην Θάσο και την Σαμοθράκη .
 • Διαμονή δύο (2) νύκτες σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Καβάλα (Oceanis hotel 3*) , και τρείς (3) νύκτες στην Αλεξανδρούπολη (Nefeli hotel 4*).
 • Καθημερινά πρωινό στα ξενοδοχεία σε πλούσιο ανοιχτό μπουφέ.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΘΑΣΟΣ-ΚΕΡΑΜΩΤΗ.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια του λεωφορείου ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΘΑΣΟΣ-ΚΕΡΑΜΩΤΗ.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια του λεωφορείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
 • Επίσημος πιστοποιημένος ξεναγός για την ξενάγηση μας στην Αδριανούπολη.
 • Ο νέος φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Ελλάδας που εφαρμόζεται από 01/01/2018.
 • Εκδρομές-περιηγήσεις με το λεωφορείο βάσει του προγράμματος της εκδρομής.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
 • Έμπειρος Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κλπ.)
 • Τα γεύματα ή τα δείπνα που δεν αναφέρονται
 • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 18 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΟΝΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΝΕΑ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ ΕΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΟΔΟ.