ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:  22/05/24 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:   28/05/24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΛΚΙΔΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση & καφέ και η διαδρομή μας θα συνεχιστεί μέσω Τεμπών. Στάση για προαιρετικό γεύμα καθοδόν. Προσπερνώντας την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης θα φτάσουμε το απόγευμα στην Καβάλα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της πόλης , ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη μέσω της Εγνατίας Οδού. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά Duty Free Shops, θα συνεχίσουμε μέχρι τη Ραιδεστό (Τεκίρ Νταγ) και μετά από στάση, θα συνεχίσουμε για την Πόλη, όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία με την Βασιλεύουσα με την κρουαζιέρα στον Βόσπορο (Προαιρετικά) όπου θα απολαύσουμε και θα εκπλαγούμε αντικρίζοντας την υπέροχη αυτή πόλη με τα επιβλητικά κτίρια πλέοντας στον Βόσπορο, στην Ασιατική και την  Ευρωπαϊκή ακτή.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στο σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά , το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης και το περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας (με αμαξίδια, ατομικά έξοδα) εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα (προαιρετικά ) με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά) διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς της κοιλιάς  (oriental). Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό θα έχουμε χρόνο για τα τελευταία ψώνια μας και αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Ραιδεστό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω του αυτοκινητοδρόμου. Αργά το απόγευμα, θα φτάσουμε στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο Ελεύθερος χρόνος ,διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Αμέσως μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε μέσω της Εγνατίας οδού παρακάμπτοντας για την Νέα Καρβάλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία ολιγόλεπτου προσκυνήματος Του Ιερού Σκηνώματος Του Αγίου Γρηγορίου στον ομώνυμο Ναό. Στην συνέχεια μικρή στάση για ξεκούραση και να ψωνίσουμε του γνωστούς κουραμπιέδες της Καρβάλης.

Συνεχίζοντας τον δρόμο της επιστροφής μας παίρνοντας μαζί μας όλες αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χάρισε η επίσκεψή μας στην Βασιλεύουσα Πόλη, δίνουμε την υπόσχεση στον εαυτό μας κάποια μέρα να ξανά επιστρέψουμε. 

Ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για γεύμα και καφέ. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

                                                                                                                         ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ :  498 € 

ΔΙΑΦΟΡΑ   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  :  195 €                

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας (euro 6)
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Καβάλα με πρωινό
 • 1 διανυκτέρευση στην Κομητηνή σε 4*
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη  με πρωινό περιοχή TAXIM
 • 4 γεύματα ή δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό .
 • Εκδρομές – Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει του προγράμματος 
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Φόροι διανυκτερεύσεων Ελλάδα και Τουρκία
 • Διόδια – διελεύσεις αυτοκινητοδρόμων
 • Τα εισιτήρια για τα Πριγκηπόνησα  με private καραβάκι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ,μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα ιππήλατα αμαξάκια στα Πριγκηπόνησα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της ροής προγράμματος πάντα προς όφελος των ταξιδιωτών χωρίς βέβαια να παραλείψει κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Η ημιδιατροφή στην Τουρκία θα δίνεται σε γεύμα ή δείπνο το οποίο θα το κρίνει ο αρχηγός της εκδρομής ανάλογα με την ροή του προγράμματος.

KONSTANTINOUPOLI 7D MELEMIS TRAVEL 2024

Δείτε το έντυπο :